Kint járt az ÁNTSZ…Mire számíthatunk?

ÁNTSZ bejelentésMegtörtént a baj? Kint járt az ÁNTSZ? Jegyzőkönyv készült? Esetleg határozatot vagy végzést kapott? Most hallotta először azt, hogy veszélyes anyag/keverék bejelentés vagy OSZIR?

Igen kellemetlen egy hatósági ellenőrzés során rádöbbeni, arra, hogy a termék, amit forgalmazunk az veszélyes és be kellett volna jelentenünk, mind a tevékenység tényét, mind a terméket egy bizonyos OSZIR rendszeren. De mi a frász ez az egész, és honnan kelle tudunk róla?

A magyarországi kémiai biztonsági törvény 15 éve létezik és azt a célt szolgálja, hogy hazánk kémiai terhelését “kordában” tartsa. A törvény által előírt kötelezettségekre fel is hívja a figyelmet az ÁNTSZ a honlapján itt az ellenőrzásek során pedig ellenőrzi, hogy sikerült-e eleget tenni az előírtaknak.

De mi van akkor, ha mégis elkerülte a figyelmünket eme kötelezettség és most kezünkben a végzés. Az első és legjobb tanácsunk: Nyugalom! Kezdjünk el tájékozodni, nézzük meg az ANTSZ honlapját, akár kérdezzük meg magától a felügyelőtől, hogy mit szeretne tőlünk pontosan. A második jó tanácsunk, hogy tegyünk eleget a kötelezettségeknek, kérjünk jó adatlapot a gyártótól, javítassuk ki vele a hibákat ha vannak, jelentsük be utólag a veszélyes keveréket, vagy a tevékenységünk tényét, tehát csináljunk meg mindent, ami jogszabályi kötelezettségünk. A jogkövető magatartás méltányolható.

Leave Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

EnglishHungary