PCN Bejelentés? Poison Center Notification? UFI? Méregközponti bejelentés?

Kötelezett lehet, utána nézett, de annyi az információ, hogy besokallt?

Útmutatásra, tanácsra lenne szüksége? Vagy inkább kiszervezné az egész feladatot?

A Poison Center Notification bejelentés, vagy másképpen PCN bejelentés vagy méregközponti bejelentés egy új, EU-s szinten is egységes bejelentési kötelezettség, melyet a CLP rendelet 45. cikke ír elő a veszélyes keverékek gyártói, importőrei és továbbfelhasználói számára. Célja az egészséget érintő vészhelyzetre való reagálással kapcsolatos információk harmonizált gyűjtése toxikológiai központok számára.

Ez a bejelentési forma Magyarországon felváltja a régi, OSZIR-on keresztül történő bejelentési formát. A benyújtandó adatok bővültek, formátuma EU-s szinten egyesített. A bejelentés megtételéhez a keverék biztonsági adatlapja, illetve abból az adatok nem elegendőek. Ráadásul 2025-re be kell jelenteni az összes eddig OSZIR-ba bejelentett keveréket az új forma szerint. A PCN bejelentés Magyarországon díjköteles, és régi árhoz képes emelkedett a díja. Új bejelentés 16000 Ft, változás bejelentés 12000 Ft.

A bejelentés hatósági díját ugyan nem tudjuk Önnek megspórolni, mert azt jogszabály írja elő, de a bejelentéssel járó gondokat, feladatokat igen. Csapatunk kezdetektől fogva végez PCN bejelentéseket, aktív kapcsolatot ápol a hatóságokkal, és részt vesz a témában megjelenő online oktatásokon. Irodánk szakemberei tehát erős szakmai tudással rendelkeznek a CLP rendelet szerinti méregközponti bejelentés követelményei kapcsán. Partereinkkel szorosan együttműködve megállapítjuk a kötelezettséget és igény szerint kialakítjuk a bejelentési stratégiát, összegyűjtjük az összes szükséges információt és elvégezzük az elektronikus bejelentést a jogszabályban előírt formában és módon.

Igen, erre van szükségem. Árajánlatot kérek–>

Nem, tovább tájékozódom témában:

EnglishHungary