Új biztonsági adatlap … ismét

Biztonsági adatlap frissítéseÉééés megint egy módosító rendelet a biztonsági adatlapok tekintetében. Kidobott ez EU egy új módosító rendeletet (2015/830/EU), ami újra a biztonsági adatlapok frissítéssét teszi szükségszerűvé az elkövetkezőkben. A jó hír, hogy egyenlőre azok fellélegezhetnek, akik még mindig a 453/2010/EU rendelet I. melléklet szerinti adatlappal forgalmazhatnak.

2015. június 1-jén az 1907/2006/EK rendelet II. mellékletének két egymásnak ellentmondó – az 1272/2008/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet ( 2 ) 59. cikkének (5) bekezdése által és a 453/2010/EU bizottsági rendelet ( 3 ) által bevezetett – módosítása egyidejűleg lép hatályba. Az arra vonatkozó félreértések elkerülése érdekében, hogy a II. melléklet melyik változata alkalmazandó, a szóban forgó módosított II. mellékletet új II. melléklettel kell felváltani.

Szóval frissített adatlapokra lesz szükség előbb utóbb, de nem érdemes rohanni vele. A jogszabályok tele vannak elletmondásokkal, idő mire “feloldják” őket, ez a módosítás is ezt tanusítja. Július 1-étől hatályos a módosító jogszabály, amit május 29-én dobnak ki? Hm. Ebben a hónapban még biztos nem fog az ÁNTSZ ajtósul rontani a cégekhez.

Leave Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

EnglishHungary